Kisses » Specials » Zwangerschap

Zwanger worden, bijzonderheden

Zwanger worden, bijzonderheden Zwanger worden. Vroeg of laat krijgen de meeste vrouwen met de wens om zwanger te worden, te maken. De zwangerschap is een bijzondere periode. In je buik groeit week na week een embryo uit tot foetus. Omgeven door het zachte ruizen van je bloedsomloop, in de veilige omgeving van je donkere buik, ontwikkelt de foetus zich tot een levensvatbaar mensje. Al snel zit alles erop en eraan. Zwanger worden. Vanaf het moment dat je over tijd bent treden er al symptomen van de zwangerschap op. Zwangerschapsverschijnselen kunnen al vroeg in de zwangerschap optreden. Wat zijn de eerste verschijnselen? Als je graag zwanger wilt worden, hoe herken je dan de eerste symptomen van een zwangerschap? Als je ongewenst kinderloos bent, wat kan je dan doen om zwanger te raken, en als je ongewenst zwanger bent geraakt, wat kan je dan doen om de zwangerschap af te breken? Zwangerschap is een groot gebeuren. Ongewenst zwanger zijn is ook een groot gebeuren en je kunt dat natuurlijk het beste ten alle tijden proberen te voorkomen. Het gaat immers om het leven van een mens. In onderstaande artikelen lees je van alles over zwangerschap, gewenst en ongewenst, over de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder van week tot week, en over ongewenst kinderloos zijn. Ook de pil vergeten of abortus, komen aan bod. Kortom: een serie artikelen over zwangerschap, en van alles wat daarmee samenhangt.

Pil vergeten, wat nu?

Als je de pil vergeten bent, wat kan je dan doen om zwangerschap te voorkomen? Je leest er meer over in het artikel:
De pil vergeten?

De ontwikkeling van de baby in de buik

De baby groeit van week tot week. Van cellen tot embryo en van embryo tot foetus. Het blijft zich in sneltempo verder ontwikkelen en groeit hard. Je kunt van week tot week volgen hoe je kindje zich ontwikkeld, en ook wat de verschijnselen bij de moeder zijn. In de laatste 8 weken van de zwangerschap bereid het kind zich definitief voor op het leven buiten de baarmoeder. De ontwikkeling in dei periode van je zwangerschap is te lezen in het artikel: Zwanger, 26 tot 40 weken. De ontwikkeling van de baby

Weeën herkennen

Is de bevalling begonnen? Hoe weet je of je weeën hebt en hoe voelen weeën? Lees er meer over in het artikel: De pijn van weeën bij de bevalling herkennen

Postnatale depressie of somber na de bevalling

Kraamtranen zijn de tranen die een moeder huilt als ze een emotionele terugslag krijgt, na de bevalling. Soms wordt het sombere gevoel een postnatale depressie. Hoe komt het, en wat is er tegen te doen?
Doet een bevalling pijn? Geboorte en weeën

Doet een bevalling pijn? Geboorte en weeën

Een bevalling doet pijn. Daar zijn alle vrouwen die ooit een kind hebben gekregen het eigenlijk wel over eens. De bevalling kan op verschillende momenten pijn doen. De pijn is steeds anders. Zo is de…
Somber na de bevalling, babyblues of postnatale depressie?

Somber na de bevalling, babyblues of postnatale depressie?

Bevallen van een prachtig kindje maar je voelt je niet gelukkig. Een paar dagen na de bevalling slaat je stemming ineens om. Je kunt alleen nog maar huilen en je voelt je diep verdrietig. Je hebt geen…
Striae in de huid voorkomen of verwijderen?

Striae in de huid voorkomen of verwijderen?

Striae is een veel voorkomend probleem. Striae wordt vaak omschreven als strepen in de huid. Striae komt regelmatig voor bij zwangerschap, gewichtstoename, en snel groeiende spieren. Het volume onder…
Kraamtijd, kraamgeld, kraamhulp

Kraamtijd, kraamgeld, kraamhulp

Na je zwangerschap begint er een nieuwe periode in je leven. De periode waarin je als moeder je kind verzorgt en opvoedt. De zwangerschap is meestal een periode waarin je verwachtingen letterlijk en f…
Zwanger: 13 tot 25 weken. Ontwikkeling

Zwanger: 13 tot 25 weken. Ontwikkeling

Als je 13 tot 25 weken zwanger bent, maakt de baby een enorme groeispurt door. Ook je buik neemt in die periode flink omvang toe. Rond de 14e week is het kindje ongeveer 8 tot 10 centimeter lang. De e…
Innestelingsbloeding, wat zijn de symptomen?

Innestelingsbloeding, wat zijn de symptomen?

Wat is een innestelingsbloeding en wat zijn de symptomen of verschijnselen van een innestelingsbloeding? Als er sprake is van bevruchting zal de bevruchte eicel via de eileider naar de baarmoeder reiz…
Hoe weet ik hoelang ik al zwanger ben?

Hoe weet ik hoelang ik al zwanger ben?

Je bent zwanger, maar hoelang al? Als je zwanger bent wil je ook graag weten hoelang je in verwachting bent. Je krijgt niet meteen een echo, dus hoe kan je zelf berekenen hoelang je al zwanger bent? O…
Buitenbaarmoederlijke zwangerschap ervaringen

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap ervaringen

Bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is er sprake van zwangerschap, maar het vruchtje heeft zich niet in de baarmoeder genesteld, maar daar buiten. Er is dus iets fout gegaan tijdens de innestel…
De pil vergeten? Zwangerschap voorkomen

De pil vergeten? Zwangerschap voorkomen

Als je de pil slikt kan het een keer voorkomen dat je de pil vergeten bent in te nemen. Dat hoeft niet meteen een groot probleem te zijn, hoewel je wel actie moet ondernemen om een ongewenste zwangers…
De pijn van weeën bij de bevalling herkennen

De pijn van weeën bij de bevalling herkennen

Pijn bij de bevalling, de meeste zwangere vrouwen zien er tegenop. Ben je voor de eerste keer in verwachting dan weet je niet goed wat je te wachten staat. Terwijl de zwangerschap voor allerlei nieuwe…
Eicellen invriezen, ja of nee?

Eicellen invriezen, ja of nee?

Vanaf april 2011 is het ook in Nederland mogelijk voor vrouwen om eicellen te laten invriezen, zonder medische reden. Voorheen moesten vrouwen ervoor naar het buitenland. Het gaat om vrouwen die om we…
Bevalling. Hoe verloopt de geboorte van een baby?

Bevalling. Hoe verloopt de geboorte van een baby?

Bevallen van een baby, wat staat je te wachten als je gaat bevallen van een kind? Een baby baren is geen kleine klus. Het vergt veel van je lichaam en uithoudingsvermogen, en ook krijg je te maken met…
26 tot 40 weken zwanger. Ontwikkeling van de zwangerschap

26 tot 40 weken zwanger. Ontwikkeling van de zwangerschap

Vanaf week 26 is een ongeboren baby levensvatbaar. Het betekent dat het een kans heeft om te overleven als het te vroeg geboren zou worden. Ongeveer 81% van de kinderen die in week 26 geboren worden,…
Keizersnede, hoe gaat dat in zijn werk?

Keizersnede, hoe gaat dat in zijn werk?

De keizersnede is een operatie om een kind ter wereld te brengen als het niet op de natuurlijke manier lukt of als het veiliger is om het kind te halen. De keizersnede komt als ingreep wereldwijd het…
Zwanger: 40 weken en bevalling

Zwanger: 40 weken en bevalling

40 weken zwanger. Als je 40 weken zwanger bent dan hoop je dat de baby heel snel geboren wordt. Je hebt de uitgerekende datum bereikt en nu wordt wachten voor de meeste zwangeren moeilijk. Je kunt ner…
Gepubliceerd door Kisses op 08-10-2010, laatst gewijzigd op 25-03-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.