Kisses » Specials » Tokio hotel
Kisses: Informatie van A tot Z

Tokio Hotel, het ontstaan van

Tokio Hotel, het ontstaan van Tokio Hotel is na 2005 uitgegroeid tot een succesvolle pop/rockband, met wereldwijd honderdduizenden fans. Hun aanhang bevindt zich dan grotendeels onder jonge meisjes die wegdromen bij zanger Bill Kaulitz, gitarist Tom Kaulitz, drummer Gustav Schäfer of bassist Georg Listing. Naarmate de bandleden volwassen werden nam hun populariteit iets af. Ook scoorden zij minder hits. Toch is de band ook in 2016 nog steeds bij elkaar. Inmiddels zijn de jongens mannen geworden, en ze moeten het niet uitsluitend hebben van trouwe fans die met hen zijn meegegroeid.

Hoe Tokio Hotel ontstond

De identieke tweeling Tom Kaulitz en Bill Kaulitz werden op 1 september 1989, in Leipzig (Duitsland) geboren. Ze begonnen al vroeg met het maken van muziek. Hun stiefvader speelde in een rockband en daardoor werden ze, naar eigen zeggen, aangezet tot het schrijven van liedjes, zingen en gitaarspelen. Rond hun twaalfde woonden ze in Magdeburg, en traden daar op. Na het optreden ontmoetten ze Georg Listing (1987) en zijn vriend Gustav Schafer (1988). Georg en Gustav kenden elkaar van muziekles en waren onder de indruk van het optreden van de Kaulitz broers. Het klikte goed tussen de jongens. Zo goed dat ze met zijn vieren de band Devilish oprichtten.

Devillish

Ze begonnen samen op te treden onder de naam Devillish. In 2003 deed Bill Kaulitz in zijn eentje mee aan de talentenjacht van het tv-programma Kinder-Star-Search. Hij kwam in de eindfinale maar eindigde als tweede. Naar aanleiding van dit optreden werd Devilish echter wel ontdekt door de Duitse muziekproducent Peter Hoffmann, die meteen enthousiast was. De groep ging onder de naam Tokio Hotel verder. Bill Kaulitz verklaarde later dat ze gekozen zouden hebben voor de naam Tokio Hotel omdat ze vaak in hotels verblijven en vaak in grote steden komen. Ze tekenden hun eerste platencontract bij platenmaatschappij ‘Sony BMG’.

Durch den Monsun

Op 15 augustus 2005 kwam hun eerste single Durch den Monsun uit. Het was meteen een topper en klom in de eerste week al naar de top van de Duitse hitparade. Wegens het succes besloten de jongens een jaar niet naar school te gaan, en zich volledig te wijden aan privélessen en hun carrière. In september 2005 kwam hun eerste Duitstalige album Schrei, onder contract van ‘Island Rercords’ uit. Bill Kaulitz schreef bijna alle nummes. Ook dit album werd direct een groot succes; er werden wereldwijd meer dan een half miljoen exemplaren van verkocht. Verschillende nummers van het album stonden enige tijd in de top vijf in Duitsland en Australië. Al snel was de band de populairste van Duitsland. Hun populariteit groeide gestaag en waaide over naar Zwitserland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Italië, en heeft inmiddels Nederland ook allang bereikt.

MTV European Music Award

In 2007 kwam het tweede Duitstalige album, genaamd Zimmer 483 uit, waarvan drie nummers in de top vijf van Duitsland kwamen te staan. Ook kwam hun eerste Engelstalige album Scream dat jaar uit, waarmee ze bekendheid kregen in Portugal, Spanje en Italië. Tokio Hotel won tevens hun eerste MTV European Music Award for best interact in 2007. Aan het eind van 2007 kwam hun eerste live album uit: Zimmer 483 – Live in Europe.
Ondanks dat de band (succesvolle) pogingen doet om dan ook Engelstalig door te breken, is uit onderzoek gebleken dat het merendeel van hun fans hen het liefste in hun moedertaal, het Duits, hoort zingen.

Bandleden

  • Drummer: Gustav Schäfer werd op 8 september 1988 te Magdeburg geboren.
  • Zanger: Bill Kaulitz werd op 1 september 1989 te Leipzig geboren.
  • Gitarist: Tom Kaulitz werd op 1 september 1989 te Leipzig geboren.
  • Bassist: Georg Listing werd op 31 maart 1987 te Halle geboren.

2016

In 2016 heeft Tokio Hotel inmiddels (alles bij elkaar gedurende hun carrière) ruim 7 miljoen platen verkocht. Ze wisten zelfs in 68 landen platina te bereiken.
Is Bill Kaulitz gay? Valt hij op mannen of vrouwen?

Is Bill Kaulitz gay? Valt hij op mannen of vrouwen?

Bill Kaulitz van Tokio Hotel is het meest besproken bandlid. Valt hij op jongens of op meisjes? Dat vragen veel fans zich al jaren af. De meeste fans gaan er vanuit dat Bill Kaulitz gewoon graag vrouw…
Wie is Georg Listing?

Wie is Georg Listing?

Georg Listing is de bassist van de Duitse rockband Tokio Hotel. Hij is het oudste lid van de band. Hij werd op 31 maart 1987 geboren in Halle (Saxony-Anhalt) in Duitsland, zijn volledige naam is Georg…
Wie is Gustav Schäfer van band Tokio Hotel?

Wie is Gustav Schäfer van band Tokio Hotel?

Gustav Schäfer is de drummer van de Duitse rockband Tokio Hotel. Met een blik in zijn ogen die soms aan de wereldberoemde acteur Mickey Rooney doet denken, kijkt hij op vrijwel elke foto, enigszins gu…
Wie is Tom Kaulitz?

Wie is Tom Kaulitz?

Tom Kaulitz is de gitarist van de Duitse jongensband Tokio Hotel, en alom bekent als de identieke tweelingbroer van Bill Kaulitz, de leadsinger van de band. Tom Kaulitz vormt samen met zijn broer Bill…
Gepubliceerd door Kisses op 13-08-2008, laatst gewijzigd op 17-09-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Meileew, Flickr (CC BY-2.0)
  • http://www.maxazine.nl/2016/09/15/tokio-hotel-optreden-naar-paradiso-amsterdam/
Schrijf mee!