Kisses » Specials » Zonneschermen

Welk zonnescherm past bij mijn huis?

Te heet in huis of op kantoor? Zonwering bieden uitkomst. Maar welk type zonnescherm past bij jouw situatie? Er zijn verschillende manieren om de zon uit gebouwen te weren. Screens en rolluiken die direct op het raam worden geplaatst, tot de romantische markies, de luifel of het moderne knikarmscherm. De uitvalschermen zijn goedkoop en geschikt voor ramen van kantoren of ramen die niet open gaan. Welk type zonwering is geschikt voor jouw raam? Schaduw in huis is in de zomer is een noodzaak. In de tuin kan je kiezen voor een terrasoverkapping, aan de buitenkant van de woonkamer voor een knikarmscherm, rolluiken, een markies of screen. Het uitvalscherm is handig voor ramen waaronder niet gelopen wordt. Voor alle typen zonwering telt dat ze verkoeling brengen in huis en tuin.

Goedkoop zonnescherm

Zonwering is niet goedkoop. Vooral als je meerdere ramen te beschaduwen hebt kan het aardig oplopen. Regelmatig zijn er echter wel betaalbare aanbiedingen te vinden. Als je handig bent en de zonwering zelf kunt plaatsen schelt dit zeker in de kosten.

Overkapping boven terras

Voor een permanente oplossing boven terrassen wordt steeds vaker gekozen voor een terrasoverkapping. Wordt de overkapping afsluitbaar maak je feitelijk je huis groter en kan je er ook in de herfst en winter van genieten.

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is een goedkope oplossing om de zon tegen te houden. de temperatuur in huis blijft een stuk prettiger en er is toch nog voldoende zicht naar buiten. De lage avondzon wordt er ook mee buitengesloten. Dit type zonnescherm is ongeschikt om onderdoor te lopen en wordt daarom vaak geplaatst boven hoger gelegen kantoorramen en ramen van andere flatgebouwen, maar ook boven de ramen van gewone woonhuizen, als er onder die ramen niet gelopen hoeft te worden. Dit heeft met de stand ten opzichte van het raam te maken. De stand van dit type zonwering maakt uitvalschermen ongeschikt voor het openen van deuren, openslaande ramen en onder het scherm recreëren. Uitvalschermen zorgen dus voor schaduw in de ruimte achter het raam, maar de stand van het scherm is niet geschikt om onderdoor te lopen.
Uitvalscherm zonwering, voor- en nadelen

Uitvalscherm zonwering, voor- en nadelen

Als je grote ramen in je huis hebt dan kan zonlicht een ware kwelling zijn. Als de zon vol op de ramen schijnt wordt het enorm heet in huis. Als het buiten 28 graden is kan de hitte dan gerust 5 of me…
Knikarmscherm als zonwering, voor en nadelen

Knikarmscherm als zonwering, voor en nadelen

Knikarmschermen om schaduw in huis te verkrijgen zijn er in veel soorten en maten. Een knikarmscherm kan zelfs breder dan 6 meter geleverd worden, bijvoorbeeld om twee ramen tegelijk, of een hele wink…
Wat kost terrasoverkapping?

Wat kost terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping als zonwering of buitenverblijf, kan je zelf maken, maar ook kant en klaar bestellen. Er zijn terrasoverkappingen van hout, kunststof, aluminium, glas en wel of niet voorzien van…
Gepubliceerd door Kisses op 23-04-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.zonwering-weetjes.nl/buitenzonwering/uitvalschermen.html